

کیسه صفرا ارگان داخل شکمی است که در کنار کبد قرار گرفته است. طول ۷ تا ۱۰ سانتیمتر و فضای کیسه مانند دارد که وظیفه ذخیره صفرا را بر عهده دارد. کبد وظیفه ساخت صفرا را دارد و بعد از ساخت از طریق مجاری صفراوی به داخل کیسه صفرا وارد می شود.
صفرای وارد شده در کیسه صفرا به مرور تغلیظ می شود و بعد از ورود مواد غذایی به روده باریک خصوصاً ابتدای روده صفرا با تحریک عصبی کیسه صفرا فشرده می شود و صفرا وارد روده می شود تا به هضم چربی ها کمک کند.
سنگ کیسه صفرا چیست؟
یعنی تشکیل سنگ داخل صفرا و یکی از بیماریهای شایع آن، سنگ های صفراوی است. علت رسوب کلسترول یا مواد ناخالص دیگر در صفرا ایجاد می شود. سنگ صفراوی با انسداد مجرای خروجی کیسه باعث جمع شدن صفرا و عفونی شدن ترشحات و کیسه صفرا می شود. که باعث علامت دار شدن فرد می شود.
این علایم شامل درد بالا و سمت راست شکم است. گاهی همراه با تهوع و گاهی با انتشار درد به پشت می باشد. حتی سنگ بدون ایجاد عفونت نیز می تواند علایم فوق را ایجاد کند.
اگر این علایم را داشته باشید باید به جراح مراجعه کنید. اولین اقدام تشخیصی سونوگرافی است که سنگ را تشخیص می دهد.
درمان اصلی بعد از تشخیص، جراحی و برداشتن سنگ، همراه با کیسه صفرا است. سنگ کیسه صفرا بر خلاف سنگ کلیه روشهایی نظیر سنگ شکن و دارو در درمان آن نقشی ندارد.
بهترین جراح کیسه صفرا با توجه به اقدامات تشخیصی شما بهترین تصمیم را برای شما خواهد گرفت. همچنین فیلم های آموزشی در رابطه با سنگ کیسه صفرا می توانید در بخش فیلم های جراحی چاقی مشاهده کنید.