لاغری با بهترین و سریع ترین روش ها
بهترین روش لاغری

لاغری با بهترین و سریع ترین روش ها

طبق آمار و مستندات حدود 1.9 میلیارد نفر از جمعیت کل جهان دچار اضافه وزن و چاقی هستند؛ که 39 درصد از جمعیت این افراد را بزرگسالان تشکیل می دهند. این آمار و ارقام بسیار نگران کننده هستند و سازمان بهداشت جهانی (WHO) اعلام کرده است که افراد باید سعی کنند اضافه وزن و چاقی خود را با روش های سالم لاغری درمان کنند تا از عوارض خطرناک چاقی که شامل بیماری هایی همچون دیابت، فشار خون بالا، کلسترول بالا، آرتروز، بیماری های قلبی و حتی مرگ زودرس است در امان باشند.

به دلیل اهمیت این موضوع ما در این سری از مقالات دکتر سعید شمس جراح لاغری قصد داریم شما را با بهترین و سریع ترین روش های کاهش وزن آشنا کنیم؛ با ما همراه باشید.

دلیل چاقی و اضافه وزن چیست؟

چاقی و اضافه وزن به دلیل تجمع بیش از حد چربی در بدن رخ می دهد. بدن برای بقا در حالت طبیعی نیاز به مقادیر معینی بافت چربی دارد، اما زمانی که میزان این چربی از حد نرمال خود کمتر یا بیشتر شود، فرد دچار کمبود وزن یا اضافه وزن خواهد شد.

نحوه بررسی میزان چاقی

برای بررسی میزان چاقی می توان از فرمول شاخص توده بدنی (BMI) کمک گرفت. برای محاسبه شاخص توده بدنی باید وزن خود را تقسیم بر قد به توان 2 کنید، در صورتی که عدد به دست آمده، بین 25 تا 29.9 باشد یعنی شما دچار اضافه وزن هستید اما اگر این عدد بیشتر از 30 باشد، بدین معنی است که شما چاق هستید.

انواع چاقی

چاقی می تواند به صورت موضعی باشد، به این معنی که بافت چربی در بخشی از بدن مانند شکم، ران، بازو و … تجمع پیدا می کند. اما در برخی مواقع چاقی به صورت یکنواخت در تمام قسمت های بدن گسترش پیدا می کند.

در صورت شناخت نوع چاقی، روند کاهش وزن شما سریع تر و بهتر خواهد بود. برای مثال لاغری شکم، لاغری بازو و … به تنهایی با روند لاغری کل بدن کاملا متفاوت است.

عوارض چاقی چیست؟

چاقی به عنوان مادر بسیاری از بیماری ها شناخته می شود. از جمله عوارض چاقی عبارتند از:

  • فشار خون بالا؛
  • ریسک ابتلا به دیابت نوع دو؛
  • ابتلا به بیماری های قلبی؛
  • افزایش کلسترول بد خون؛
  • افزایش ریسک انواع سکته ها؛
  • آرتروز مفاصل؛
  • بیماری کیسه صفرا؛
  • آپنه خواب؛
  • افسردگی، استرس و اضطراب؛
  • افزایش خطر ابتلا به انواع سرطان؛
  • مشکل باروری
  • افزایش خطر مرگ زودرس؛
  • و …؛

در ویدیو زیر می توانید عوارض چاقی را از زبان دکتر سعید شمس جراح لاغری بشنوید:

معرفی روش های لاغری

روش های بسیار زیادی برای لاغری وجود دارد که ما در اینجا به بررسی رایج ترین روش ها و بهترین آنها خواهیم پرداخت.

کاهش وزن با رژیم لاغری

یکی از شیوه های معمول کاهش وزن، پیروی از رژیم لاغری است. انواع مختلفی از رژیم لاغری وجود دارد که ما تنها رژیمی را به شما توصیه می کنیم که تحت نظر مشاور یا متخصص تغذیه باشد. از جمله پرطرفدارترین رژیم لاغری که ممکن است در فضای وب به آنها بربخورید عبارتند از:

  • رژیم پالئو؛
  • رژیم مدیترانه ای؛
  • رژیم اتکینز؛
  • رژیم کتوژنیک؛
  • رژیم گیاه خواری؛
  • و …؛

لاغری با ورزش

در کنار پیروی از رژیم غذایی، باید ورزش روزانه انجام دهید تا به کاهش وزن و لاغری برسید. ورزش کردن کمک زیادی به کالری سوزی و کاهش وزن می کند.

البته ورزش کردن علاوه بر تاثیراتی که بر کاهش وزن دارد فواید بسیار زیادی دیگری اعم از بهبود خلق و خو، استحکام استخوان ها، کاهش ریسک ابتلا به بیماری های مزمن و … را نیز دارد.

از جمله ورزش های موثر برای کاهش وزن عبارتند از:

  • پیاده روی؛
  • دوچرخه سواری؛
  • شنا؛
  • یوگا؛
  • و …؛

کاهش وزن با رژیم و ورزش

به جرات می توان گفت که بهترین روش لاغری، رژیم و ورزش در کنار همدیگر است. داشتن یک رژیم غذایی مناسب در کنار ورزش اصولی می تواند روند کاهش وزن را تسریع بخشد.

شما می توانید به کمک یک متخصص تغذیه و مربی بدنسازی تعادل اصولی بین ورزش و رژیم غذایی خود ایجاد کنید و به وزن دلخواه خود برسید. البته در صورتی که به مربی یا متخصص تغذیه دسترسی ندارید می تواند از اپلیکیشن لاغری کمک بگیرید. معمولا اپلیکیشن های لاغری اصولی برنامه غذایی و ورزش های مناسب با قد، وزن، جنسیت و حتی سبک زندگی شما ارائه می دهند و همواره در مسیر لاغری پشتیبان شما خواهند بود.

لاغری با دارو

داروهای بسیار زیادی با عنوان قرص های چربی سوز، قرص های لاغری و …. وجود دارند که در اکثر مواقع این داروها جنبه تبلیغاتی دارند و به هیچ عنوان متخصصان تغذیه مصرف آنها را توصیه نمی کنند. اگر قصد دارید که از دارو برای کاهش وزن استفاده کنید حتما با یک پزشک مشورت کنید.

در ویدیو زیر می توانید توضیحات دکتر سعید شمس درباره عوارض داروهای لاغری را بشنوید:

کاهش وزن با عمل جراحی

روش هایی که برای لاغری ذکر کردیم معمولا برای افرادی کارایی دارد که شاخص توده بدنی آنها کمتر از 35 است. این افراد می توانند در صورت استمرار در اصلاح سبک زندگی خود به وزن دلخواه خود برسند. اما در صورتی که شاخص توده بدنی بیشتر از 35 باشد، کمی کار سخت می شود و نمی توان با روش های معمول لاغری که شامل ورزش کردن و رژیم غذایی است به کاهش وزن رسید و در این صورت انجام جراحی لاغری توصیه می شود.

دو نوع جراحی برای کاهش وزن انجام می شود دسته اول مخصوص افرادی است که دچار چاقی موضعی هستند و می تواند از جراحی لاغری موضعی مانند پیکرتراشی کمک بگیرند و دسته دوم مربوط به افرادی است که مبتلا به چاقی کل بدن هستند و به آنها جراحی باریاتریک گفته می شود.

جراحی

بهترین روش لاغری کدام است؟

روش های زیادی برای کاهش وزن وجود دارند، اما اینکه کدام روش بهترین روش لاغری است، بستگی به میزان شاخص توده بدنی و چاقی شما دارد. مسلما اگر میزان اضافه وزن شما کم باشد در صورت پیروی از یک رژیم غذایی مناسب و همچنین انجام ورزش روزانه می توانید به کاهش وزن برسید. اما اگر شاخص توده بدنی شما بالا باشد و مبتلا به چاقی مرضی باشید به احتمال زیاد بهترین روش لاغری برای شما انجام جراحی های لاغری همچون اسلیو معده، بای پس معده و … می باشد.

نکات طلایی که در مسیر لاغری باید رعایت کنید

قند را حذف کنید

یکی از راهکارهای طلایی که در مسیر لاغری به شما کمک شایانی می کند این است که مصرف قند را از رژیم روزانه خود حذف کنید. در صورت حذف مصرف قند میزان کالری دریافتی بدن کم می شود و راحت تر وزن کم می کنید.

محدود کردن مصرف کربوهیدرات ها

کاهش مصرف کربوهیدرات ها (تحت نظر متخصص تغذیه) نیز می تواند تاثیر بسزایی در کاهش وزن داشته باشد. به همین دلیل است که در چندین سال گذشته رژیم های کم کربوهیدرات مثل رژیم کتوژنیک بسیار رواج پیدا کرده اند که البته اینکه آیا این رژیم ها اصولی هستند یا خیر در حوصله این متن نمی گنجد و حتما اگر قصد پیروی از این گونه رژیم ها را دارید با یک مشاور یا متخصص تغذیه مشورت کنید.

اما به طور کلی در صورت کاهش مصرف کربوهیدرات ها، بدن به جای سوزاندن کربوهیدرات ها شروع به سوزاندن چربی ها می کند و همین موضوع باعث لاغری سریع فرد می شود.

مصرف غذاهای حاضری ممنوع!

اگر می خواهید که لاغر شوید باید تا حد ممکن از خوردن غذا در رستوران ها، فست فودها و … پرهیز کنید. همچنین مصرف غذاهای حاضری، فرآوری شده و … را به حداقل ممکن برسانید.

خوردن وعده صبحانه را فراموش نکنید!

یکی از اشتباهاتی که اکثر افراد مرتکب می شوند این است که وعده صبحانه را حذف می کنند. نخوردن صبحانه نه تنها باعث کاهش وزن نمی شود بلکه به دلیل گرسنگی بیش از حد مجبور می شوید که در وعده نهار یا شام غذای بیشتری بخورید یا به سراغ میان وعده های غیرضروری بروید، که همین موضوع ارتباط مستقیمی با افزایش وزن شما دارد.

مصرف نوشابه را به طور کل حذف کنید

طبق تحقیقات انجام شده، مصرف کربوهیدرات های مایع مانند نوشابه به هیچ عنوان حتی به افراد لاغر هم توصیه نمی شود. زیرا نوشابه های گازدار و صنعتی علاوه بر کالری بالایی که دارند، مضرات بسیار زیاد دیگری دارند که پزشکان توصیه می کنند مصرف آن را به طور کامل قطع کنید.

آب کافی در طول روز بنوشید

در صورت کاهش مصرف مایعات سالم و آب باعث آزاد شدن هورمون ضد ادرار می شود که همین موضوع باعث تجمع آب و مایعات در بدن و افزایش وزن می شود.

تحرک خود را افزایش دهید

علاوه بر اینکه برای کاهش وزن باید ورزش کنید، نیاز است که افزایش تحرک بدنی را نیز برنامه لاغری خود بگنجانید. برای مثال سعی کنید میزان پیاده روی روزانه خود را افزایش دهید، به جای آسانسور از پله استفاده کنید و …

خواب مفید داشته باشید

حتی اگر بهترین روش لاغری را هم انتخاب کنید اما خواب کافی و مفید نداشته باشید به نتیجه دلخواه خود نخواهید رسید.

طبق مطالعات انجام شده خواب کمتر از 5 الی 6 ساعت در شب با چاقی مفرط رابطه مستقیم دارد، اما دلیل این موضوع چیست؟

خواب ضعیف یا ناکافی فرآیند تبدیل کالری به انرژی یا همان سوخت و ساز بدن را کندتر می کند، با کاهش سوخت و ساز بدن، بدن انرژی های غیرمصرفی را به عنوان چربی ذخیره می کند. خواب ناکافی باعث افزایش تولید انسولین و کورتیزول و در نتیجه افزایش ذخایر چربی بدن می شود.

مصرف فیبر را فراموش نکنید!

یکی از موارد بسیار مهمی که باید در برنامه لاغری به آن توجه داشته باشید، افزایش مصرف فیبر است. فیبرهای رژیمی، کربوهیدرات های گیاهی هستند که برخلاف نشاسته و قند، در روده کوچک قابل هضم نیستند و در صورت افزایش مصرف آنها برای مدت طولانی احساس سیری خواهید داشت.

از جمله فیبرهای مفید که می توانید در رژیم غذایی خود جای دهید عبارتند از:

  • انواع میوه و سبزیجات؛
  • غلات کامل صبحانه؛
  • نان گندم کامل؛
  • پاستای گندم کامل؛
  • جود دو سر؛
  • چاودار؛
  • آجیل و مغزها؛
  • لوبیا؛
  • نخود فرنگی؛

استرس خود را کنترل کنید

اکثر افراد در مواقعی که در شرایط استرس زا قرار می گیرند به سمت پرخوری می روند؛ زیرا در این مواقع هورمون استرس (کورتیزول) باعث تحریک اشتها شده و تمایل فرد به خوردن غذاهای پرچرب و شیرین افزایش می دهد.

به همین دلیل است که معمولا افرادی که استرس شدید دارند دچار چاقی می شوند. اگر می خواهید که به این مرحله نرسید بهتر است با روش هایی مثل ورزش کردن، یوگا، مدیتیشن و … سطح استرس خود را کنترل کنید و یا از یک روانشناس کمک بگیرید.

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد امتیازات 0

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید

دریافت مشاوره تلفنی و متنی رایگان
برای دریافت مشاوره تلفنی، متنی یا رزرو آنلاین نوبت با ما در ارتباط باشید
دیدگاهتان را بنویسید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.

مشاوره رایگان 09331017878