[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]
عمل بای پی معده در بین افرادی که به چاقی مفرط دچار هستند؛ محبوبیت خاصی دارد. این نوع از عمل لاغری معده، در ابتدا سایز معده را کاهش داده و سپس مسیر دستگاه گوارش را هم تغییر می دهد. بدین ترتیب جذب کالری محدودتر از قبل شده و فرد با گذشت زمان به وزن مناسب خود خواهد رسید. از طرفی، بای پس معده در عین مزایا و ویژگی های مثبتی که دارد؛ عوارضی مختلفی مانند یبوست را نیز در پی خواهد داشت.
یبوست بعد از عمل بای پس معده بسیار شایع است. اغلب بیماران در سه ماه بعد از جراحی به دلیل کاهش مصرف غذا و آب و همچنین عوارض جانبی مکمل های آهن، داروهای مسکن درد و سایر داروها به یبوست دچار می شوند. یبوست معمولاً در چند ماه اول و با رسیدگی های مداوم رفع خواهد شد؛ اما در صورتی که تداوم داشته باشد، حتما باید با پزشک خود در میان بگذارید. با این حال راه های ساده و راحتی برای مقابله با آن وجود دارد.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]
چرا بیماران به یبوست بعد از جراحی بای پس معده دچار می شوند؟
یکی از شایع ترین مشکلاتی که افراد بعد از جراحی بای پس معده از آن شکایت دارند، یبوست است. به طور کلی، یبوست وضعیتی است که در آن تخلیه روده ها با مشکل مواجه شده و با مدفوع سفت شده همراه است. با این حال، این عارضه بعد از بای پس معده نرمال بوده و با گذشت زمان رفع خواهد شد.
همانطور که گفته شد، درک علل، پیشگیری و درمان به کسب دانش کمک می کند تا افراد به راحتی با مشکل یبوست موجه شوند و آن را درمان کنند. در بسیاری موارد، کسانی که به بیماری یبوست بعد از جراحی لاغری دچار می شوند به دلیل:
- کاهش مصرف غذا و نوشیدنی
- ننوشیدن آب به مقدار کافی
- استفاده از داروهای ضد درد مخدر
- مصرف مکمل آهن
- استفاده از داروهایی مانند آرام بخش، داروهای ضد درد مزمن یا داروهای ضد افسردگی
- داشتن عضلات ضعیف شکم
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]
نحوه درمان یبوست بعد از عمل بای پس معده
معمولاً بعد از جراحی بای پس معده به دلیل کاهش اندازه معده، فرد غذای کمتری مصرف می کند. از طرفی، چون مصرف پروتئین ها بعد از جراحی باید تحت کنترل قرار گیرد؛ معمولاً در جایگاه نخست رژیم غذایی فرد قرار می گیرد. این ممکن است سبب نادیده گرفتن سایر مواد مغذی شود. پس، برنامه غذایی خود را تحت نظر پزشک تغییر دهید. اگر تمایل دارید درمورد رژیم غذایی بعد از عمل بای پس معده بیشتر بخوانید بر روی متن لینک داده شده کلیک کنید.
1. مصرف فیبر
اگر می خواهید از یبوست بعد از جراحی بای پس معده جلوگیری کنید؛ خوردن فیبر کافی ضروری است. فیبر مدفوع را نرم کرده، دفع را سریعتر و حرکت روده را تحریک می کند. همچنین، علاوه بر جلوگیری از یبوست، به تعادل میکرو فلور سیستم گوارشی کمک می کند، سطح کلسترول را کاهش می دهد و برای کاهش وزن و حفظ آن مهم است. بنابراین، برای جلوگیری از ابتلا به یبوست و حتی درمان آن از منابع خوب فیبر استفاده کنید؛ این منابع شامل:
- بلغور جو دوسر و آرد جو دوسر
- انواع توت ها و میوه ها
- سبزیجات و سبزیجات برگ دار
- حبوبات مانند لوبیا، نخود، عدس
- دانه چیا
- بادام و آجیل
با تمام این مواردی که گفته شد؛ نباید در مصرف بیش از حد فیبر زیاده روی کنید. زیرا باعث احساس سیری زودرس شده و میتواند اندازه غذای شما را بیشتر کاهش دهد. در نتیجه به کمبودهای تغذیه ای و خستگی کمک میکند. بهتر است در میزان و نحوه مصرف آن در دوره های مختلف بعد از جراحی با پزشک خود مشورت نمایید.
2. آرد سفید ممنوع
آرد سفید تصفیه شده مانند برنج تصفیه شده، ماکارونی سفید و نان، جز مواد غذایی هستند که موجب یبوست می شوند. با حذف این موارد می توانید روند درمان یبوست را تسریع ببخشید.
3. مصرف آب
همه ما درباره اهمیت مصرف آب کافی در طول روز می دانیم، با این حال، آنگونه که باید این میزان کافی آب را در طول روز نمی نوشیم. اگر بعد از جراحی چاقی دچار یبوست شدید، به مصرف مایعات خود نگاهی بیندازید. کم آبی بدن بر روده ها نیز تأثیر می گذارد که به نوبه خود باعث یبوست می شود.
4. نوشیدنی های کافئین دار
کافئین بیرون روی و ادرار را زیاد می کند؛ بنابراین، اگر نوشیدنیهای حاوی کافئین (قهوه، چای، نوشیدنی های انرژیزا) می نوشید، باید مایعات بیشتری مصرف کنید.
5. فعالیت بدنی
با توجه به جراحی بای پس معده، بهتر است از فعالیت بدنی سبک مانند پیاده روی استفاده کنید. پیاده روی گردش خون را در بدن بهبود می بخشد و حرکات روده را تحریک می کند.
علاوه بر این ورزش کردن موجب کاهش وزن و حفظ ن خواهد شد. زمانی که از بیمارستان به خانه برمی گردید، باید حداقل 60 دقیقه هر روز فعالیت بدنی داشته باشید. در روزهای اولیه با سرعت کمتر و آهسته تر شروع کنید و همانطور که استقامت خود را افزایش می دهید می توانید سرعت را متناسب با آن افزایش دهید. پس از شش هفته، زمان شروع تمرینات شدیدتر و منظم است که شامل تمریناتی است که قدرت، انعطاف پذیری و استقامت را بهبود می بخشد.
حداقل سه بار در هفته و حداقل سه ساعت در هفته ورزش کنید (پیاده روی نوردیک، دوچرخه سواری، شنا، تناسب اندام و غیره). این ورزش باید ماهیت هوازی داشته باشد و با شدتی انجام شود که به شما امکان می دهد در حین تمرین به طور معمول صحبت کنید. مطالعات نشان می دهد بیمارانی که حداقل 120 دقیقه در هفته ورزش می کنند، به طور متوسط 4 کیلوگرم بیشتر از افرادی که ورزش نمی کنند، از دست می دهند. داشتن فعالیت بدنی علاوه بر کاهش وزن، فواید سلامتی بسیار مثبت دیگری نیز دارد که از بین بردن عوارضی مانند یبوست یکی از این فواید است.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]
جمع بندی
کسانی که برای رسیدن به وزن دلخواه خود، جراحی بای پس معده را انتخاب می کنند اغلب با مشکلاتی مانند یبوست همراه هستند. هر چند این عارضه پس از مدت کوتاهی از بین می رود، ولی با توجه به تغذیه و فعالیت بدنی می تواند تا حد زیادی این مشکل را رفع کرد. نکته مهم این است که اگر یبوست به صورت مداوم و چندین ماه به طول بیانجامد، باید از پزشک برای درمان کمک بگیرید. یبوست یکی از عوارض بای پس معده است که موقت و با رعایت چندین نکته بعد از عمل رفع خواهد. برای کاهش عوارض انتخاب یک جراح فوق تخصص چاقی خوب بسیار مهم است که در تمامی مراحل عمل خصوصاً مراحل بعد از عمل شما را همراهی بکند. دکتر سعید شمس فوق تخصص جراحی چاقی با بیش از 4000 عمل رضایت بخش توانسته است بسیاری از افرادی که دچار چاقی مفرط هستند را تولدی دوباره بببخشد.
[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]
مطالب مرتبط
[/vc_column_text][us_separator][us_grid taxonomy_category=”%d8%a7%d8%ae%d8%a8%d8%a7%d8%b1-%d9%88-%d9%85%d9%82%d8%a7%d9%84%d8%a7%d8%aa” type=”carousel” columns=”3″ items_quantity=”50″ items_layout=”blog_tiles” carousel_autoplay=”1″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]