عمل پیکرتراشی چیست؟ مزایا و عوارض + هزینه
عمل پیکرتراشی

عمل پیکرتراشی چیست؟ مزایا و عوارض + هزینه

عمل پیکرتراشی نوعی جراحی است که به منظور فرم دهی نقاط خاصی از بدن و از بین بردن چربی های موضعی این نواحی مانند شکم، پهلو، بازو، ران، باسن و … انجام می شود.

در ادامه با دکتر سعید شمس جراح لاغری در تهران همراه باشید تا با اینکه عمل پیکرتراشی چیست؟ چگونه انجام می شود؟ مزایا و عوارض پیکر تراشی چیست؟ هزینه این نوع جراحی چقدر است؟ آشنا شوید.

عمل پیکرتراشی چیست؟

عمل پیکر تراشی به انگلیسی Body Sculpting یا کانتورینگ بدن نوعی جراحی است که برای تغییر شکل قسمتی از بدن به کار می رود. در این جراحی از شر پوست های اضافی خلاص خواهید شد؛ چربی های اضافی از بین خواهد رفت و ناحیه مورد نظر شکل دهی یا کانتور خواهد شد.

بنابراین پیکر تراشی یک جراحی ترمیمی است که در آن فرد با کاهش وزن زیاد مواجه نشده و فقط ظاهر بدن تغییر پیدا می‌ کند.

نواحی از بدن که اغلب عمل کانتورینگ بر روی آنها انجام می‌ گیرد، شامل بازوها، سینه ها، شکم، پهلو، باسن، کشاله ران و ران ها هستند.

انواع روش های پیکر تراشی

عمل پیکرتراشی بدون جراحی و با جراحی قابل انجام است که در ادامه به طور مفصل درباره روش های پیکر تراشی صحبت خواهیم کرد.

پیکر تراشی بدون جراحی و با دستگاه

در روش پیکر تراشی بدون جراحی، جراح بدون نیاز به بیهوشی و استفاده از تیغ جراحی چربی های سرسخت را از بین می برد. از جمله روش های پیکر تراشی بدون جراحی عبارتند از:

  • کرایولیپولیز (Cryolipolysis): در این روش از دمای بسیار سرد به منظور از تخریب سلول های چربی استفاده می شود.
  • لیپولیز تزریقی (Injection lipolysis): در این روش دی اکسی کولیک اسید به منظور تجزیه سلول های چربی به بدن تزریق می شود.
  • لیزر لیپولیز (Laser lipolysis): در روش لیزر لیپولیز از لیزر به منظور از بین بردن سلول های چربی استفاده می شود.
  • لیپولیز فرکانس رادیویی: در این روش از امواج استفاده شده در سونوگرافی (امواج اولتراسوند) و گرما به منظور از بین بردن سلول های چربی استفاده می شود.

عمل پیکرتراشی با جراحی

در عمل پیکرتراشی با جراحی نیاز به بیهوشی فرد و استفاده از تیغ جراحی است. از جمله روش های پیکر تراشی با جراحی عبارتند از:

  • لیپوماتیک: در این روش معمولا نیازی به بیهوشی فرد نیست و در طی یک جلسه بخش زیادی از چربی های موضعی فرد از بدن خارج می شود. جراحی لیپوماتیک بر روی بخش های مختلف بدن مانند شکم، پهلو، بازو، ران و باسن انجام می شود.
  • لیپوساکشن: این روش پیکرتراشی روشی برای از بین بردن چربی های موضعی نواحی مختلف مثل بازو، ران و … است که با تجهیزات مخصوص چربی های اضافی این نواحی خارج می شود.
  • ابدومینوپلاستی: جراحی ابدومینوپلاستی یا تامی تاک نوعی عمل پیکرتراشی شکم است که به نام جراحی زیبایی شکم نیز شناخته می شود. این جراحی به منظور صاف تر شدن شکم و از بین بردن چربی های اضافی این ناحیه انجام می شود.

عمل پیکرتراشی چگونه انجام میشود؟

مراحل پیکرتراشی به شرح زیر است:

  1. بیهوشی؛
  2. بریدن پوست اضافی ناحیه؛
  3. از بین بردن چربی های اضافه؛
  4. فرم دهی به ناحیه؛

در بسیاری از موارد ممکن است این برش ها گسترده باشند. البته میزان طول برش و الگوی آن به مقدار پوست اضافی که باید برداشته شود و همچنین تشخیص پزشک بستگی دارد.

تکنیک‌ های پیشرفته معمولا اجازه می‌ دهند برش‌ها در مکان‌ هایی که در زیر لباس قرار می‌ گیرند، ایجاد شود. اما همیشه اینگونه نخواهد بود.

همانطور که برای کاهش وزن به مدت زمان زیادی حتی تا دو سال نیاز است، برای پیکرتراشی نیز ممکن است به همان اندازه زمان طول بکشد تا نتایج به خوبی کامل شود.

فواید عمل پیکرتراشی چیست؟

  • در طی یک جلسه قابل انجام است.
  • این جراحی برای افرادی که وزن قابل توجهی را از دست داده اند و تنها در بخش هایی از بدن خود دچار چربی موضعی هستند، بهترین گزینه است.
  • فرم دهی بدن باعث افزایش اعتماد به نفس فرد می شود.

عوارض پیکر تراشی چیست؟

اینکه آیا پیکرتراشی عوارض دارد بسته به موارد مختلف، متفاوت خواهد بود. در حالت کلی، هر روش جراحی در صورتی که به صورت اصولی و توسط پزشک متخصص و با تجربه انجام نگیرد، ممکن است با خطراتی همراه باشد.

در مورد ضررهای پیکر تراشی نیز به همین شکل است. برخی از این عوارض عبارتند از:

  • عدم تقارن هر دو طرف ناحیه تحت جراحی؛
  • ایجاد لخته خون یا خونریزی؛
  • بهبود نیافتن درست برش ها؛
  • عوارض ناشی از بیهوشی، مانند حالت تهوع، استفراغ یا مشکل در بیدار شدن از خواب؛
  • عفونت؛
  • درد و تورم؛
  • آسیب به اعصاب، عروق خونی، ماهیچه ها یا اندام ها؛
  • آسیب عصبی که باعث بی حسی و ضعف شود؛
  • مشکلات ریه یا قلب؛
  • تجمع مایعات؛

آیا مرگ در اثر پیکر تراشی واقعیت دارد؟

عمل پیکرتراشی همانند دیگر جراحی های زیبایی با خطرات و عوارض جانبی همراه است. اما با انتخاب یک کلینیک مجهز و کمک گرفتن از یک پزشک متخصص و باتجربه این ریسک‌ها تا حد زیادی به حداقل خود می‌ رسند.

پیکرتراشی نوعی جراحی است که چربی های اضافی بدن برداشته شده و خارج می شوند. بنابراین ممکن است در صورت نداشتن تخصص در این زمینه خطراتی نظیر آمبولی و در موارد خیلی نادر مرگ به همراه داشته باشد.

آیا پیکرتراشی برگشت دارد؟

بعد از عمل پیکر تراشی بایستی سبک زندگی نیز تغییر پیدا کند و از یک رژیم غذایی مناسب و ورزش استفاده کرد.

بنابراین اگر شخصی ورزش را کنار بگذارد و رژیم غذایی خود را تغییر دهد؛ به مرور زمان باعث تجمع چربی ها در نواحی مختلف بدن شده و به حالت قبل باز می‌گردد.

از طرفی افزایش بدن تا حد زیادی به متابولیسم نیز مربوط می‌شود؛ ولی در حالت کلی، بعد از جراحی پیکرتراشی باید کلیه توصیه های پزشک خود را انجام داده و سبک زندگی را تغییر دهید.

مراقبت های بعد از جراحی پیکر تراشی

  • تا زمانی که پزشک از شما خواسته است استراحت کنید.
  • در 7 تا 10 روز اول پس از جراحی پیاده روی آرام توصیه می شود.
  • حداقل به مدت 4 هفته اجازه انجام فعالیت های بدنی سنگین و ورزش را ندارید.
  • از پوشیدن لباس های بسیار تنگ یا هر چیزی که به بخیه های شما فشار وارد می کند، خودداری کنید.
  • در صورت تجویز پزشک نیاز است که به مدت چند هفته از لباس های فشرده سازی استفاده کنید.
  • در صورت بروز درد شدید، خونریزی یا هر گونه علائم غیر معمولی پزشک خود را در جریان بگذارید.

چه کسانی می توانند پیکر تراشی انجام دهند؟

پیکرتراشی نوعی روش درمانی برای از بین بردن چربی‌ های نقاط مختلف بدن مانند ران ها، بازوها، شکم، سینه ها و باسن است. بنابراین افرادی که از چاقی در این نواحی رنج می‌ برند، در صورت صلاحدید پزشک می‌ توانند این جراحی را انتخاب کنند.

به طور کلی، کسانی که شاخص توده بدنی (BMI) طبیعی زیر 30 دارند و از چاقی موضعی در بخش های مختلف بدن رنج می برند کاندید مناسب برای این جراحی خواهند بود.

توجه داشته باشید که روش های پیکرتراشی تنها مناسب افرادی است که با کمک رژیم های غذایی و ورزش موفق به کاهش وزن شده اند و تنها در برخی از قسمت های بدن مانند شکم، پهلو، ران، سینه، باسن، بازو و … دچار چربی های موضعی هستند. در صورتی که دچار چاقی کل بدن باشید و با روش های رایج لاغری موفق به کاهش وزن نشده اید، تنها راهکار لاغری انجام جراحی های لاغری مانند اسلیو معده، بای پس معده و … است.

سن مناسب برای عمل پیکر تراشی

معمولا در این جراحی محدودیت سنی وجود ندارد و افرادی که از لحاظ جسمی در سلامتی کامل به سر می‌برند، می‌توانند از این عمل برای رسیدن به فرم دلخواه بدنشان استفاده کنند. با این حال، توصیه می‌شود که افراد زیر 18 سال به دلیل نرسیدن به بلوغ جسمی از انجام پیکرتراشی پرهیز کنند. در حالت کلی، داشتن وضعیت روحی و جسمی سالم از اهمیت بالایی برای جراحی برخوردار می باشد.

هزینه پیکر تراشی چقدر است؟

هزینه پیکر تراشی با توجه به نوع جراحی پیکرتراشی، میزان چاقی موضعی و … متفاوت است. به همین دلیل برای اطلاع از هزینه پیکر تراشی بهتر است ابتدا توسط یک جراح پیکرتراشی معاینه شوید. اما به طور کلی هزینه روش های پیکرتراشی غیرجراحی کمتر از روش های پیکرتراشی با جراحی است.

سوالات متداول

دوره نقاهت عمل پیکرتراشی چقدر است؟

اصولا نیاز به 4 الی 6 هفته به منظور رسیدن بهبودی نسبی پس از پیکرتراشی است اما تورم ناحیه عمل شده ممکن است تا 4 ماه هم ادامه داشته باشد.

چه افرادی می توانند پیکر تراشی انجام دهند؟

عمل پیکرتراشی به افرادی که چاقی کل بدن دارند توصیه نمی شود و تنها افرادی که چربی های موضعی در برخی نواحی بدن مثل شکم، پهلو، بازو، ران، باسن و … دارند پیشنهاد می شود.

آیا عمل پیکرتراشی کل بدن انجام می شود؟

خیر عمل پیکرتراشی کل بدن انجام نمی شود و تنها این عمل برای نواحی که چربی موضعی دارند انجام می شود.

این پست برایتان چقدر مفید بود؟

بر روی ستاره ها کلیک کنید

میانگین امتیازات 0 / 5. تعداد امتیازات 0

تاکنون امیازی ثبت نشده است شما اولین امتیاز را ثبت کنید

دریافت مشاوره تلفنی و متنی رایگان
برای دریافت مشاوره تلفنی، متنی یا رزرو آنلاین نوبت با ما در ارتباط باشید
دیدگاهتان را بنویسید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.

مشاوره رایگان 09331017878