اغلب افرادی که دچار اضافه وزن هستند؛ همواره از مشکلات و ناراحتیهایی ناشی از چاقی رنج می برند. برخی سعی میکنند تا با کمک گرفتن از رژیم های غذایی متنوع و یا انواع ورزش های مختلف از شر این اضافه وزن خلاص شوند. اما متاسفانه این کاهش وزن مقطعی بوده و پس از مدتی فرد دوباره به وزن قبلی خود باز میگردد. برای برخی هم تودههای چربی در نقاط مختلف بدن مانند ران و بازو غیرقابل تحمل است. خوشبختانه با پیشرفت های تکنولوژی، روش های متعددی برای درمان چاقی ایجاد شده است که اسلیو معده و پیکرتراشی دو نوع از این جراحی ها هستند. اما این دو تفاوت هایی با هم دارند که یکی جز جراحی چاقی محسوب می شود و دیگری جزء جراحی های زیبایی. حالا باید ببینیم که برای رسیدن به هدف خود عمل اسلیو معده بهتر است یا پیکرتراشی!
عمل جراحی پیکرتراشی چیست؟
پیکرتراشی یا کانتورینگ بدن نوعی جراحی است که برای تغییر شکل قسمتی از بدن به کار می رود. در این جراحی از شر پوست های اضافی خلاص خواهید شد؛ چربی های اضافی از بین خواهد رفت و ناحیه مورد نظر شکل دهی یا کانتور خواهد شد. بنابراین پیکر تراشی یک جراحی ترمیمی است که در آن فرد با کاهش وزن زیاد مواجه نشده و فقط ظاهر بدن تغییر پیدا میکند. همچنین، نواحی که اغلب عمل کانتورینگ بر روی آنها انجام میگیرد، شامل: بازوها، سینه ها، شکم، باسن، کشاله ران و ران ها هستند.
عمل پیکرتراشی چگونه انجام می شود؟
روش انجام پیکرتراشی در دو مرحله انجام میگیرد:
مرحله اول بیهوشی: داروی بیهوشی وریدی با توجه به تشخیص پزشک تجویز میشود.
مرحله دوم برش: در روش پیکرتراشی برای لاغری نیاز به ایجاد برش های بزرگ برای برداشتن پوست اضافی است. بنابراین در بسیاری از موارد ممکن است این برش ها گسترده باشند. البته میزان طول برش و الگوی آن به مقدار پوست اضافی که باید برداشته شود و همچنین تشخیص پزشک بستگی دارد. تکنیک های پیشرفته معمولا اجازه میدهند برشها در مکانهایی که در زیر لباس قرار میگیرند؛ ایجاد شود. اما همیشه اینگونه نخواهد بود.
همانطور که برای کاهش وزن به مدت زمان زیادی حتی تا دو سال نیاز است، برای پیکرتراشی نیز ممکن است به همان اندازه زمان طول بکشد تا نتایج به خوبی کامل شود.
پیکرتراشی و عوارض آن
اینکه آیا پیکرتراشی عوارض دارد بسته به موارد مختلف، متفاوت خواهد بود. در حالت کلی، هر روش جراحی در صورتی که به صورت اصولی و توسط پزشک متخصص و با تجربه انجام نگیرد؛ ممکن است با خطراتی همراه باشد. در مورد ضررهای عمل پیکرتراشی نیز به همین شکل است. برخی از این عوارض عبارتند از:
- عدم تقارن هر دو طرف ناحیه تحت جراحی یکسان نباشد.
- ایجاد لخته خون یا خونریزی
- بهبود نیافتن درست برش ها
- عوارض ناشی از بیهوشی، مانند حالت تهوع، استفراغ یا مشکل در بیدار شدن از خواب.
- عفونت
- درد و تورم
- آسیب به اعصاب، عروق خونی، ماهیچه ها یا اندام ها
- آسیب عصبی که باعث بی حسی و ضعف شود
- مشکلات ریه یا قلب
آیا پیکرتراشی خطرناک و باعث مرگ می شود؟
جراحی پیکرتراشی همانند دیگر جراحی های زیبایی با خطرات و عوارض جانبی همراه است. اما با انتخاب یک کلینیک مجهز و کمک گرفتن از یک پزشک متخصص و باتجربه این ریسکها تا حد زیادی به حداقل خود میرسند. پیکرتراشی نوعی جراحی است که چربی های اضافی بدن برداشته شده و خارج می شوند. بنابراین ممکن است در صورت نداشتن تخصص در این زمینه خطراتی نظیر آمبولی و در موارد خیلی نادر مرگ به همراه داشته باشد.
آیا پیکرتراشی برگشت دارد؟
با پیکرتراشی بایستی سبک زندگی نیز تغییر داد؛ از یک رژیم غذایی مناسب و ورزش استفاده کرد. بنابراین اگر شخصی ورزش را کنار بگذارد و رژیم غذایی خود را تغییر دهد؛ به مرور زمان باعث تجمع چربی ها در نواحی مختلف بدن شده و به حالت قبل باز میگردد. از طرفی افزایش بدن تا حد زیادی به متابولیسم نیز مربوط میشود؛ ولی در حالت کلی، بعد از جراحی پیکرتراشی باید کلیه توصیه های پزشک خود را انجام داده و سبک زندگی را تغییر دهید.
شرایط عمل پیکرتراشی
پیکرتراشی بهترین روش درمانی برای چربیهای نقاط مختلف بدن مانند ران ها، بازوها، سینه ها و باسن است. بنابراین افرادی که از چاقی در این نواحی رنج میبرند میتوانند این جراحی را انتخاب کنند. البته، کسانی که شاخص توده بدنی (BMI) طبیعی زیر 30 دارند کاندید مناسب برای این جراحی خواهند بود.
سن مناسب برای پیکرتراشی چقدر است؟
انتخاب زمان مناسب برای جراحی پیکرتراشی، یکی از مهمترین موضوعاتی است که باید به آن توجه شود. معمولا در این جراحی محدودیت سنی وجود ندارد و افرادی که از لحاظ جسمی در سلامتی کامل به سر میبرند؛ میتوانند از این عمل برای رسیدن به فرم دلخواه بدنشان استفاده کنند. با این حال، توصیه میشود که افراد زیر 18 سال به دلیل نرسیدن به بلوغ جسمی از انجام پیکرتراشی پرهیز کنند. در حالت کلی، داشتن وضعیت روحی و جسمی سالم از اهمیت بالایی برای جراحی برخوردار می باشد.
عمل اسلیو معده به چه صورت است؟
عمل اسلیو معده یکی از انواع جراحی های لاغری است که در آن حجم معده بیمار کاهش یافته تا در نهایت فضای کمتری برای جذب غذا ایجاد شود. در واقع، در این روش جراحی، پزشک چندین برش کوچک بر روی شکم ایجاد می کند و با استفاده از لاپارسکوپ و سایر ابزارهای جراحی، بخش بزرگی از معده را برمی دارد. قسمت باقی مانده به عنوان کیسه معده عمل کرده و کوچکتر خواهد شد. بنابراین فرد پس از خوردن مقدار کمی غذا احساس سیری میکند و به مرور زمان باعث کاهش وزن فرد می شود. اگر تمایل دارید در مورد عمل اسلیو بیشتر بدانید پیشنهاد می کنم بر روی متن لینک داده شده کلیک کنید.
اسلیو معده برای لاغری
جراحی اسلیو معده به دو صورت موجب کاهش وزن در افراد دارای اضافه وزن بالا میشود.
- در این نوع جراحی حجم معده تا حد زیادی کاهش پیدا کرده و پس از خوردن مقدار کمی غذا، احساس سیری خواهید کرد. به این معنی که بدن شما کالری کمتری دریافت خواهد کرد.
- بخشی از معده شما که گرلین تولید می کند (گرلین هورمونی که با گرسنگی مرتبط است) برداشته شده و باعث میشود زیاد احساس گرسنگی نکنید.
با توجه به مطالعات صورت گرفته، شما میتوانید انتظار این را داشته باشید که در طی 18 تا 24 ماه پس از جراحی حدود 50 درصد از وزن خود را کاهش دهید.
فرق اسلیو معده با پیکرتراشی
جراحی اسلیو معده موجب کاهش وزن می شود در حالی که در پیکرتراشی این طور نیست. روش های جراحی لاغری از جمله عمل اسلیو معده با کوچک کردن حجم معده، میزان دریافت کالری بدن را محدود میکنند. این جراحی می تواند به افرادی که اضافه وزن قابل توجهی دارند، کمک کند تا به راحتی وزن کم کنند. در مقابل، جراحی پیکرتراشی بدن هیچ تاثیری بر اشتها، هضم یا متابولیسم ندارد. همچنین منجر به کاهش وزن افراد فراتر از بافت های برداشته شده در نواحی جراحی نمی شود.
جراحی اسلیو معده برای سلامتی است؛ در حالی که هدف از پیکرتراشی در درجه اول زیبایی می باشد. در واقع جراحی های لاغری از جمله اسلیو معده به منظور بهبود ظاهر انجام نمیگیرند، بلکه فقط برای محدود کردن اشتها بوده و منجر به کاهش وزن خواهند شد. اما در پیکرتراشی هدف اول رسیدن به ظاهری زیباتر است نه اصلاح و سلامت جسمانی.
جراحی اسلیو معده نمیتواند پوست اضافی از بین ببرد و ظاهر را تناسب ببخشد. اما پیکرتراشی با این هدف صورت می گیرد. اغلب بیمارانی که دارای اضافه وزن هستند و جراحی اسلیو معده را انجام میدهند؛ پس از مدتی به دلیل کاهش وزن سریع با پوست شل و اضافی مواجه خواهند شد. این افراد میتوانند برای فرم دهی بدن و خلاص شدن از پوست های شل و اضافی پیکرتراشی بدن را انجام دهند تا شکل زیباتری داشته باشند.
برای لاغری عمل اسلیو معده بهتر است یا پیکرتراشی
همان طور که در قسمت های قبل توضیح داده شد؛ جراحی پیکرتراشی برای از بین بردن چربی های اضافی در نقاط مختلف بدن مانند بازوها، باسن، ران ها و سینه انجام می گیرد. افراد با استفاده از این روش تناسب و فرم بهتری را برای بدن خود بوجود می آورند. با توجه به این موارد، میتوان گفت که برای لاغری بایستی از جراحی های لاغری مانند اسلیو معده استفاده کرد؛ چراکه پیکرتراشی فقط موجب فرم دهی بدن می شود.
جمع بندی
امروزه افراد زیادی با چاقی و اضافه وزن خود مشکل دارند. داشتن وزن زیاد نه تنها برای سلامتی بلکه در میزان اعتماد به نفس این افراد نیز تاثیر منفی به همراه دارد. به همین دلیل است که اغلب به دنبال روش های سریع و مناسب مانند جراحی های لاغری می باشند. اما آیا برای این افراد عمل اسلیو معده بهتر است یا پیکرتراشی ، موضوع مقاله است که به صورت مفصل به آن پرداختیم.